2015. május 30., szombat

Óriási magyar siker: BL-döntős a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém főleg kitűnő második félidei játékával bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába, miután a kölni négyes döntő elődöntőjében 31-27-re legyőzte a német THW Kielt.


Férfi kézilabda BL - Döntős a Veszprém, kézilabda, kézilabda-BL, MKB-MVM Veszprém, sport,
Fotó: Marius Becker/EPA/MTI
Kieséses rendszerben a Veszprém a 2002-es klub-Eb után tudott győzni a Kiel ellen.

A magyar bajnok már az első félidőben is remekül védekezett, és ez ellensúlyozta a támadásbeli hibákat. A 13-13-as félidő után már elöl is jobban játszott a Veszprém, és fokozatosan húzott el. Bő tíz perccel a vége előtt 27-21-re vezetett már, és hiába hajtott a rivális, fordítani nem tudott.

A Final Four 2010 óta íródó történetében egészen mostanáig csak német és spanyol csapatok jutottak be a döntőbe. A Veszprém ezt megelőzően egyszer, még 2002-ben volt finalista a legrangosabb sorozatban, tavaly pedig negyedikként zárt.

Az első helyért a Barcelona lesz az ellenfél


Tavaly a Veszprém és a Barcelona a harmadik helyért csapott össze, akkor katalánok vitatható körülmények között nyertek 26-25-re.


A két együttes a nemzetközi porondon eddig 15-ször találkozott, tízszer nyert a Barcelona, még egyszer a Veszprém és született egy döntetlen is. Ami érdekesség, hogy kieséses rendszerben, illetve helyosztókon mindig a spanyol gárda bizonyult jobbnak.

A holnapi fináléban az első helyért a Barcelona lesz az ellenfél.
Posted by vhegy.com on 2015. május 30.
Forrás: MTI