2015. május 5., kedd

Kokain a szupermarketben

Majdnem négy mázsa kokaint találtak Kolumbiából érkezett banános dobozokban a berlini Aldi-szupermarketek dolgozói.


Németország, kokain, kábítószer, kábítószer kereskedelem, Aldi, szupermarket
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay
A rendőrség közlése szerint 386 kilogramm kábítószer került elő a banánszállítmányokból.

A német élelmiszerbolt-hálózat összesen tizennégy berlini, illetve Brandenburg tartománybeli üzletében találtak egy-, illetve kétkilós adagokban fekete zacskókba csomagolt kokaint a gyümölcsök között.

Ez a legnagyobb mennyiség, amelyet kokainból egyetlen akcióban lefoglaltak a berlini hatóságok. A korábbi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le.

Nem az első eset


Az Aldi berlini és brandenburgi üzletei nem először kaptak kokaint Kolumbiából a megrendelt banán között. 2014 januárjában az üzletlánc több boltja összesen 140 kilogrammot kapott a kábítószerből, szintén banánosdobozokba rejtve. Akkor a hatóságok arra gyanakodtak, hogy a csempészek elfelejtették vagy nem tudták időben kipakolni árujukat a banán közül.

Nemrég egy másik német bolthálózat, a Lidl is kapott hasonló, kéretlen szállítmányt: egy hónapja a lánc egy prágai egységébe 100 kilogramm kokain érkezett a banán között Kolumbiából.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI