2015. május 26., kedd

Kisiklott egy tehervonat Székelyföld határán

A baleset kedden reggel történt a Maros megyei Héjjasfalván.


A kisiklott tehervonat elzárta a Héjjasfalvától Székelykeresztúrra vezető országutat, valamint a Brassót Segesvárral összekötő 300-as vasútvonalat.

Héjjasfalva polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a községháza térfigyelő kamerája is rögzítette, amint a 35 vagonos, szenet szállító tehervonat utolsó vagonjait egy másik sínpárra irányítja a váltó, mint amelyiken a vonat első fele haladt.

A balesetben 11 vagon siklott ki, egyikük felborult. A kisiklott vagonok erősen megrongálták a vasúti pályát, és a magasfeszültségű villanyvezetéket.

A román vasúttársaság közölte, hogy a következő két napban kerülő úton közlekednek a vonatok Brassó és Románia nyugati városai között. Egyes vonatok az eredeti útvonal helyett a Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredán is áthaladó 400-as vonalon, más vonatok pedig a Nagyszebenen átvezető 200-as vasútvonalon jutnak el célállomásaikba.

A pályalezárás nem érinti a Bukarest és Budapest között közlekedő nemzetközi vonatokat. A CFR azt javasolja az utazóknak, hívják fel a tudakozót, mielőtt útra kelnének.

A rendőrség alternatív útvonalakat javasol azoknak, akik gépkocsival közlekednének Héjjasfalva és Székelykeresztúr között.

Napokra módosul a vonatok menetrendje.
Posted by vhegy.com on 2015. május 26.
Forrás: MTI