2015. május 12., kedd

Kim Dzsong Un nem kegyelmez családtagjainak sem

Megmérgeztette a nyilvánosság elől már régóta eltűnt nagynénjét Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor - jelentette kedden a CNN a phenjani rezsim egy külföldre emigrált, volt tagjára hivatkozva.


Kim Dzsong Un. Forrás: KCNA/EPA/MTI
Az amerikai hírtelevíziónak álnéven nyilatkozó férfi azt mondta, tavaly május 5-én vagy 6-án Kim Dzsong Un elrendelte, hogy öljék meg nagynénjét, Kim Kjong Hujt.

A férfi a CNN szerint „az egyik legmagasabb rangban lévő észak-koreai tisztségviselő”, aki eddig külföldre menekült.

A CNN forrása szerint Kim Dzsong Un el akarta hallgattatni Kim Kjong Hujt, mert az asszony nem törődött bele, hogy férjét, Dzsang Szong Teket, a rendszer második emberét, 2013 decemberében „korrupció és gazdasági károkozás” vádjával kivégezték.

A nagybácsinak az volt a „bűne”, hogy síközpont és vízi élménypark építése helyett a gazdaságot akarta fellendíteni. Forrás: CNN
Az esetről akkor állítólag csak a diktátor testőrsége tudott, ma már azonban vezető észak-koreai illetékesek előtt is ismert, hogy a nagynénit meggyilkolták.

A politikai tisztogatásokhoz és kivégzésekhez hozzászokott észak-koreai elit körében is megrökönyödést keltett, hogy Kim Dzsong Un még családtagjait is kész kivégeztetni, ha ellentmondanak neki.

Park Jong Csol, a két Korea újraegyesítésével foglalkozó phenjani kutatóintézet helyettes vezetője az amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: „teljesen normálisnak” tartja „az ellenséges elemek” kivégzését.

Brutális kivégzés: Szó szerint kilőtték tisztségéből az észak-koreai hadügyért

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI