2015. május 13., szerda

Kilőtték tisztségéből az észak-koreai minisztert

Hazaárulás vádjával kivégezték az észak-koreai hadügyminisztert, miután elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsong Un is jelen volt.


Hjon Jong Csolt, Észak-Korea, Kim Dzsong Un, kivégzés, diktatúra, Phenjan,
Április 16-án, a Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián Hjon Jong Csolt még mosolygott. Fotó: Sergei Karpukhin/Reuters
A dél-koreai hírügynökség jelentése szerint Hjon Jong Csolt tiszteletlen volt az észak-koreai diktátorral szemben, ezért előbb eltávolították tisztségéből, majd április 30-án kivégzőosztag elé állították.

Az osztag egy légvédelmi rakétával végezte ki az alig egy éve főparancsnoknak kinevezett tábornokot, és ezt több száz embernek kellett végignéznie. 

Meg nem erősített jelentések szerint Phenjan már többször alkalmazta ezt a kivégzési módszert magas rangú tisztségviselők esetében. 

A dél-koreai hírszerzés április végén arról számolt be, hogy Kim Dzsont Un az idén már 15 magas rangú tisztségviselő kivégzését rendelte el, mert megkérdőjelezték a tekintélyét.

A CNN tegnap számolt be arról, hogy Kim Dzsong Un tavaly május elején megmérgeztette saját nagynénjét

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI