2015. május 8., péntek

Kerekes kofferben csempészték a fiút

Bőröndben akartak átcsempészni egy nyolc éves kisfiút Marokkó és Ceuta, az észak-afrikai spanyol enklávé határán - közölte a spanyol sajtó pénteken.


bűncselekmény, gyerekcsempészet, bevándorlás, Spanyolország, Észak-Afrika,
Abou a bőröndben. Fotó: El Pais/EFE
Az El Pais szerint a tarajali határátkelőhöz egy fiatal, 19 éves nő érkezett gurulós bőröndjével, és a határőröknek feltűnt, hogy rendkívül ideges.

Drogcsempésznek vélték, ezért csomagját elvették és átvilágították. Meglepetésükre egy összekuporodott emberi alak rajzolódott ki a monitoron. A határőrök azonnal kinyitották a poggyászt, amelyből egy sovány, fekete kisfiú dugta ki a fejét és azt mondta:

„Je m'appelle Abou!”


A gyermek rettenetes állapotban volt. A bőröndön egyáltalán nem volt szellőzőnyílás. A hatóságok a Vöröskereszt gondjaira bízták. Kiderült, hogy Elefántcsontpartról jött, és nem ismeri a nőt, aki csomagként szállította őt. A nőt őrizetbe vették, nem tett vallomást.

Másfél órával azután, hogy a kisfiút megtalálták a bőröndben, ugyanannál az átkelőnél megjelent egy középkorú férfi, szintén Elefántcsontpartról. A határőrök kikérdezték, és amikor megmutatták neki Abou fotóját elismerte, hogy az ő fia. A férfi a Kanári-szigeteken él, ahova magával akarta vinni a gyereket is.

A hatóságok feltételezik, hogy fizetett a fiatal nőnek, ezért mindkettőjüket embercsempészettel gyanúsítják.
Évente bevándorlók ezrei próbálnak meg Ceutába és Melillába jutni hamis papírokkal vagy titokban. 
A hét elején egy 23 éves marokkói bevándorlót találtak kiszáradt állapotban a másik marokkói spanyol enklávéba, Melillába szállított konténerben. A május 1. miatti hosszú hétvégén a kikötőben szünetelt a munka, és a férfi négy napig rekedt élten-szomjan a konténerben.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI