2015. május 31., vasárnap

Johanissal ötórai teázott ma Károly herceg

A romániai magánlátogatáson találkozó brit trónörököst az elnöki hivatalban vendégelte meg vasárnap délután a román államfő.


Károly herceg, Klaus Johannis, Charles herceg, Románia, Erdély, Székelyföld, Kálnoky Tibor,
Károly herceg nagy-britanniai látogatásra hívta meg Klaus Johannist. Forrás: Elnöki Hivatal
Az elnöki hivatal közleménye szerint Károly herceg felelevenítette első szebeni látogatását, és méltatta Johannis polgármesterként végzett kiemelkedő munkáját.

Johannis sem maradt adós: köszönetet mondott a hercegnek Erdély népszerűsítéséért tett fáradhatatlan és önzetlen munkájáért, azért, hogy szerepet vállal „az erdélyi közösségek sajátosságainak a megőrzésében”, a környezet és a biodiverzitás megőrzésének a bátorításában.

A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.
Ma találkoztam a Cotroceni-palotában Károly herceggel, egy olyan személyiséggel, aki Erdélyt népszerűsíti, bármerre jár a világon. Nagy öröm volt számomra ez a találkozó, és örömmel tölt el az is, hogy Károly herceg a szíve csücskének tekinti Romániát” – írta Facebook-oldalán Johannis.

Visszajáró vendég


Károly herceg a hétvégén érkezett immár hagyományos évi romániai látogatására, mely során rendszerint találkozik a román államvezetéssel, látogatásának nagy részét azonban Kálnoky Tibor gróf vendégeként Székelyföldön tölti.

Mint ismeretes, a brit trónörökös a Kovászna megyei Zalánpatakán több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik, de több más erdélyi településen is vásárolt parasztházakat és birtokokat, melyeket a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatott fel.
A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.