2015. május 2., szombat

DNA-házkutatás: gyermekjogok a rendőri intézkedések tükrében

Európai jogállamban elfogadhatatlan a DNA azon bevett szokása, hogy a házkutatásokat rendszerint hajnalban, legtöbbször az érintettek kiskorú gyermekeinek jelenlétében végzi.


Ráduly Róbert, Mezei János, Szőke Domokos, DNA, házkutatás, Mezei János, Ráduly Róbert, gyermekjogok,
Ráduly Róbert. Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
Az RMDSZ nőszervezete által szombaton közzétett állásfoglalás Mezei János, gyergyószentmiklósi polgármester, valamint Ráduly Róbert és Szőke Domokos csíkszeredai polgármester, illetve alpolgármester esetére utal.

A nőszervezet aggodalmát és mély felháborodását fejezte ki amiatt, hogy az említettek kiskorú gyermekei akaratukon kívül tanúi voltak a családi otthon idegenek általi feldúlásának, és ezáltal egy életre szóló traumákat szenvedtek el.
Ezúton hívjuk fel a közvélemény figyelmét, kérjük a civil szervezetek és a gyermekjogvédelem terén hatáskörrel rendelkező szervek támogatását abban, hogy leküzdjük az állami intézmények hatalommal való visszaéléseit, és érvényt szerezzünk a gyermekek alapvető jogainak, amelyeket minden állami intézmény figyelembe kell tartson, amikor döntéseket hoz, intézkedik, eljár - olvasható az RMDSZ nőszervezetének állásfoglalásában.
A csíkszeredai elöljáróknál szerda hajnalban, a gyergyószentmiklósi polgármesternél pedig január 26-án hajnalban tartott házkutatást a DNA, korrupciós bűncselekményekkel gyanúsítva őket.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI