2015. május 6., szerda

A kormány elzárta a pénzcsapot Borbolynál

A román kormány egyetlen Hargita megyei út felújítását sem foglalta bele a kormány 2015-ös Helyi Fejlesztési Programjába. 


infrastruktúra, Hargita megye, Borboly Csaba, aszfaltozás, Székelyföld, román kormány, Borboly-aszfaltmutyi
Nyári karbantartás Gyergyó térségében. Fotó: Hargita Megye Tanács
Borboly Csaba, Hargita megye önkormányzatának elnöke ezen kiakadt és beadvánnyal fordult Liviu Dragnea regionális fejlesztési és közigazgatási miniszterhez, amelyben azt kéri, hogy a kormány egészítse ki a támogatási listát, és Hargita megyei utak felújítására is juttasson támogatást.
Valószínűleg mi vagyunk az egyetlen olyan megye az országban, ahová nem utaltak ki támogatást a megyei utak felújítására. Ilyen körülmények között az utak járhatóságát is nehezen fogjuk tudni biztosítani, ami elfogadhatatlan a megyénk lakosságával szemben. 
Több fontos megyei út állapota miatt tartottak már tiltakozó akciót a helyiek, forrás hiányában azonban nem tudunk lépni. Azon dolgozunk, hogy fiataljaink elvándorlását megállítsuk, de ha az alapvető infrastruktúrát sem tudjuk biztosítani számukra, hogyan tudjuk meggyőzni őket az itthon maradásról? – idézte Borboly Csabát az önkormányzat közleménye.
A Világbank nemrégiben készült felmérése szerint Hargita megyének 166 millió euróra lenne szüksége a 845 kilométert kitevő megyei úthálózata teljes felújításához. A kormányprogram keretében 2014-ben 7 millió eurót kapott, 2015-re pedig egyáltalán nem kapott támogatást útfelújításra.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI