2015. május 22., péntek

A Csíksomlyó Expressz és Székely Gyors is elindult Csíksomlyóra

A Csíksomlyó Expressz éjfélkor indult Szombathelyről, majd Budapesten, a Keleti pályaudvaron csatlakozott hozzá hajnalban a Székely Gyors.


Csíksomlyó, Csíksomlyó Express, csíksomlyói búcsú, Székely Gyors, pünkösdi búcsú, zarándoklat, magyarság, vallás, hit, ezeréves határ,
Indulás előtti fotózkodás a fejedelemmel. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
A két vonat Budapestről egy tizenhat kocsiból álló, csaknem fél kilométer hosszú szerelvényként indult Székelyföldre.

Az 1100 zarándokot szállító vonat mozdonyát idén II. Rákóczi Ferenc tiszteletére díszítették fel halálának 280. évfordulója alkalmából. A mozdonyon az erdélyi fejedelem arcképe és jelmondata, „Istennel a hazáért és a szabadságért” látható.

Csíksomlyó, Csíksomlyó Express, csíksomlyói búcsú, Székely Gyors, pünkösdi búcsú, zarándoklat, magyarság, vallás, hit, ezeréves határ,
Indulás előtt megáldják a mozdonyt. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
A Kárpáteurópa Utazási Iroda által szervezett négynapos program legfontosabb eseménye: a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú, valamint a zarándoklat Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához.

A másik, Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel indult Erdélybe.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI