2015. május 28., csütörtök

500 kilométer Böjte Csaba gyermekeiért

Adománygyűjtő váltófutást rendeznek a Böjte Csaba szerzetes vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyermekek megsegítésére.


Dévától Budapestig, több mint 500 kilométeren keresztül tartó, ötnapos adománygyűjtő váltófutás, során Csaba testvér árváinak lehet adakozni.

Az adománygyűjtő váltófutás június 23-án rajtol Déván, és június 27-én ér véget Budapesten, a Hősök terén, a Mozgás Éjszakája rendezvényen. A rajt és a célba érkezés azzal a 16 dévai árvával közösen történik, akik egy hétig Budapesten táborozhatnak.

Nem kell feltétlenül Erdélybe utazniuk azoknak, akik részt szeretnének venni a futásban: a magyarországi szakaszon, vagy akár csak a fővárosban is lehet csatlakozni a futókhoz. Bárki regisztrálhat, az is, aki csak egy kilométert tud lefutni. A csapatnak ultramaratonista tagjai is lesznek, mindenféle hírességek, sportolók.

Böjte Csaba, adománygyűjtés, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, jótékonyság, Herczeg Anita, Mozgás Éjszakája
„Ez egy út. Akár futsz, akár adsz, érdemes elindulni rajta.” Forrás: Heti Válasz
A fenti linken a regisztráció mellett adományozni is lehet; nem kell feltétlenül vagyonokat adni, elég egy gombóc fagyi ára is, hogy Csaba testvér „gyermekein” segítsünk. A szervezők „Emília tökéletes világáért futnak”, a tízéves kislány azt az üzenetet küldte Déváról:
Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek.
Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a szervező pedig a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja.

„Ez egy út. Akár futsz, akár adsz érdemes elindulni rajta.”
Posted by vhegy.com on 2015. május 28.
vhegy/MTI/Heti Válasz