2015. április 17., péntek

RMDSZ-kongresszus: jön a nagy változás

„Újratervezés” jelszóval tartja meg 12. kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség pénteken és szombaton Kolozsváron.


Kelemen Hunor, RMDSZ 25, RMDSZ-kongresszus, RMDSZ-újratervezés, RMDSZ 12. Kongresszus
Erre kíváncsi mindenki: miről szól az újratervezés? Fotó: Bíró István/MTI
A kongresszuson az a kérdés ígérkezik a legizgalmasabbnak, hogy milyen politikai tartalmat fed az „újratervezés” jelszó.

A tisztújító kongresszuson Kelemen Hunor az egyedüli jelölt a szövetség elnöki tisztségére, és a kongresszust előkészítő testületi üléseken már megszületett a döntés, miszerint megszűnik a politikai alelnöki tisztség, amelyet jelenleg Borbély László tölt be.

Az RMDSZ 12. Kongresszusának tétjéről Kelemen Hunor tájékoztatta a sajtó képviselőit:
Az elmúlt időben sok minden megváltozott a hazai társadalomban. Ezekkel együtt nekünk magunknak is változnunk kell, újra kell gondolnunk sok mindent. Sokkal nagyobb nyitottságra, őszinteségre van szükség ahhoz, hogy az RMDSZ az új kihívásoknak megfeleljen, megerősítse kapcsolatát a magyar közösséggel. Nem céljainkat kell újra kitalálnunk, nem az eddigi elveinket kell feladnunk, hanem a politizálásunk módján kell változtatnunk. Erről szól az újratervezés.
A szervezők 778 küldött, 120 meghívott, valamint a sajtó jelenlétére számítanak. A politikai rendezvényt a helyszínen köszönti Victor Ponta, Románia miniszterelnöke és Semjén Zsolt, Magyarország kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettese.

Felolvassák Klaus Johannis román elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét. Szinte valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke jelen lesz a rendezvényen.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI/RMDSZ