2015. április 10., péntek

Pontával tervezik újra az RMDSZ-t

Victor Ponta román miniszterelnök is részt vesz az RMDSZ április 17-18-án tartandó kolozsvári kongresszusán – közölte pénteki hírlevelében a szövetség.


RMDSZ-kongresszus, RMDSZ 25, Kelemen Hunor, Victor Ponta, RMDSZ-újratervezés, Ezüsttulipán-díj
Kelemen Hunor és Victor Ponta Csíkkozmáson. Fotó: Haáz Sándor/MTI
Az „újratervezés” jegyében tartandó tanácskozáson 778 küldött és 120 meghívott jelenlétére számítanak a szervezők; valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke köszönti a kongresszust.

A felsorolásban szerepel Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke, Alina Gorghiu és Vasile Blaga, a Nemzeti Liberális Párt két társelnöke és Daniel Constantin a Konzervatív Párt elnöke, valamint Semjén „vasárnapi zárva tartás” Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes, Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke is.

Ütemterv


A kongresszus jövő pénteken a vendégek köszöntőbeszédeivel kezdődik, majd Kelemen Hunor beszámolójával, az elnök megválasztásával és az alapszabály módosításával folytatódik.


RMDSZ-kongresszus, RMDSZ 25, Kelemen Hunor, Victor Ponta, RMDSZ-újratervezés, Ezüsttulipán-díj
Az újratervezés ötlete tőlünk származik. Győződjenek meg: kattintsanak a fotóra!

A második napon, szombaton módosítják a szövetség programját, és ekkor fogadják el a kongresszus dokumentumait.

A rendezvény fontos momentumát képezi a 25 éves RMDSZ évfordulója alkalmából szervezett Ezüsttulipán-díjátadó, amelyen közel 80 jelenlegi és egykori országos testületi vezetőt jutalmaznak.

A kongresszuson vetítik le először az RMDSZ – 25 éve együtt című dokumentumfilmet, amely a szövetség negyedszázados történelmét eleveníti fel.

Kovács Péter kongresszusi biztos, a szövetség főtitkára elmondta, dinamikus, látványos rendezvényt terveznek, amely méltán támasztja alá a mottóul választott „újratervezés” üzenetét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.