2015. április 16., csütörtök

Nyugtalottó: négyezren az egymillióért

Az adócsalás visszaszorítását célzó nyereményjáték első sorshúzását hétfőn ejtették meg; egy dátumot és egy - 1 és 999 lej közötti - nyertes összeget határoztak meg.


Románia, nyugtalottó, nyereményjáték, pénztári nyugta,
Óráról árára növekszik a nyertesek száma. Forrás: Digi24
Az első havi egymillió lejes nyereményalap több mint négyezer nyertes pénztárblokk között oszlik meg.

Már az első két napon 4245 nyertes nyugtát hoztak be az adóhivatal megyei kirendeltségeihez, így az egyetlen nyugtára kifizethető nyeremény 230 lejre apadt, és várhatóan tovább csökken, ha újabb nyertes nyugták is előkerülnek.

A nyertes nyugták között akad olyan, amelyet egyetlen kenyér, és olyan is, amelyet több használt ing és nadrág vásárlása nyomán állítottak ki 6 és 6,99 lej közötti értékben.

A következő 30 napon a felajánlott nyereményért azok jelentkezhetnek, akik február 7-én kiállított 6 és 6,99 lej közötti értékű pénztári nyugtákkal rendelkeznek.

Az új szerencsejátékkal a kormány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy a kis értékű vásárlások alkalmával is igényeljenek nyugtát, hogy ezzel adózásra kényszerítsék a feketézni próbáló boltosokat. A román költségvetési tanács adatai szerint 2013-ban a GDP 16 százalékát tette ki az adócsalás Romániában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI