2015. április 29., szerda

Nyolcvan órát töltött a romok alatt egy nepáli túlélő

Sikerült élve kihozni egy 28 éves férfit a nepáli főváros, Katmandu egyik, szombaton összeomlott lakóépülete romjai alól, nyolcvan órával a 7,8-es erősségű földrengést követően.


Risi Khanal, természeti katasztrófa, földrengés, Nepál,
Risi Khana. Víz és élelem nélkül rekedt a romok alatt, közvetlen közelében három holttesttel. Fotó: Nirandzsan Sreszta/AP/MTI
A fiatal férfi megpróbáltatásai múlt szombaton, helyi idő szerint dél körül kezdődtek, amikor földmozgás történt.

Khanal egy hétemeletes lakóházának második emeletén tartózkodott. A felsőbb emeletek csodával határos módon épségben maradtak, és miután a férfi segélykiáltásait meghallották a mentőalakulatok, elkezdődött a kimentése.

A mentőakció öt óráig tartott, a résztvevőknek ugyanis le kellett fúrniuk hozzá. A Khanalt kiszabadulása után ellátó orvos úgy vélte, a férfi pusztán akaraterejének köszönhette, hogy túlélte a katasztrófát. Az állapota stabil, de a bal lábát térd fölött amputálni kell.
Sokáig reménykedtem, de tegnap feladtam. A körmeim kifehéredtek, a szám berepedezett. Biztos voltam benne, hogy meg fogok halni. De kimentettek, nagyon hálás vagyok érte – nyilatkozta a férfi.
A legfrissebb adatok szerint 5057 ember vesztette életét, és több mint tízezren sérültek meg a múlt szombati nepáli földrengés és az utórengések miatt. A hatóságok szerint akár tízezer halottja is lehet a pusztító erejű földmozgásnak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI