2015. április 3., péntek

Nincs több kétség: Lubitz szándékosan oltotta ki 149 ember életét

A második fekete doboz adatai megerősítették az ügyészek korábbi feltételezéseit.


Germanwings-D.F.D.R., Digital Flight Data Recorder, Airbus A320, Andreas Lubitz, Franciaország, Germanwings, Germanwings 9525, légi katasztrófa, repülőgép baleset, utasszállító repülőgép, germanwings-crash
A földbe fúródva találták meg a második fekete dobozt. Fotó: Claude Paris/AP/MTI
Szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést a Germanwings német légitársaság gépének másodpilótája múlt héten az Alpokban - közölte pénteken a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA).

Az adathordozó információinak első elemzése alapján megállapítható, hogy:
A pilótafülkében tartózkodó pilóta beprogramozta a robotpilótát arra, hogy kezdjen süllyedést 100 láb (30 méteres) magasságig, majd a süllyedés folyamán a pilóta többször is módosította a robotpilóta beállítását annak érdekében, hogy gyorsítsa a süllyedő repülőgép sebességét - olvasható a közleményben.
A hatóság tovább részleteket nem közölt, de jelezte: folytatódik a második doboz adatainak kiértékelése „a repülés pontos és tényszerű lefolyásának megállapítása érdekében”.

Az első fekete dobozt, amely a pilótafülkében elhangzott beszélgetéseket és egyéb hangokat rögzítette, már a szerencsétlenség napján megtalálták a katasztrófa helyszínén. A felvételekből az tűnt ki, hogy a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel március 24-én délelőtt csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban.

Hirdetés _______________________________________
SIC Telekom
_______________________ Autonómia a kommunikációban!
vhegy/MTI