2015. április 3., péntek

Kokaint találtak egy Lidl áruházban

Az irdatlan mennyiségű - több mint 100 kiló - kokain banános dobozokban érkezett Prágába. Ez a legnagyobb mennyiségű kokain, amelyet valaha is lefoglalt a cseh rendőrség.


kábítószer, kokain, Lidl, Csehország, szupermarket, kábítószer kereskedelem
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay
A csehországi kábítószerpiacon a küldemény értéke meghaladja az egymilliárd koronát, azaz mintegy 11,5 milliárd forintot.

A kokaint tartalmazó banánküldemény a Prága déli részén, Zbraslavban működő Lidl szupermarketnek volt címezve. A kábítószert véletlenül fedezték fel az üzlet alkalmazottai. Az üzletlánc csehországi szóvivője további részleteket nem árult el. Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülés szerint a banánküldeményt Kolumbiában adták postára.

Csehországban 1999-ben volt egy hasonló eset: a rendőrség egy vidéki üzletnek címzett szárítottgyümölcs-küldeményben 117 kg kokaint talált. Az akkori kábítószerfogás azonban, eltérően a mostanitól, nem a véletlennek volt köszönhető, egy hat hónapig tartó rendőrségi akció eredménye volt. A cseh rendőrség szerint a most lefoglalt kokain mennyisége nagyobb.

A múltban hasonló módon heroinküldeményeket is leplezett le a cseh rendőrség.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI