2015. április 14., kedd

Iszlám Állam: érik az új 9/11

Az Egyesült Államok felperzselésével és a 2001. szeptember 11-i támadásokhoz hasonló terrorcselekmény elkövetésével riogat a dzsihadista szervezet egy hétfőn közzétett propagandavideóban.


A 11 perces, „Fel fogjuk perzselni Amerikát” című videóban a Szíria és Irak jelentős részét ellenőrzése alatt tartó terrorszervezet arra szólítja fel híveit, hogy kövessenek el terrorcselekményeket az Egyesült Államok területén.

IÁ: az amerikaiak a világon sehol sincsenek biztonságban

Amerika azt hiszi, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt biztonságban van. Muszlim országokat száll meg, és azt gondolja, hogy a dzsihád hadserege nem fogja elérni területét. Azonban az amerikaiak ábrándja, hogy biztonságban tudhassák magukat, délibábbá vált - hangzik el a videóban.
A videó képsorain feltűnik az IÁ több túszának - korábban már közzétett - brutális meggyilkolása, a kanadai parlament elleni októberi támadás, a januári párizsi túszejtés, illetve az IÁ által feltört nyugati honlapok is láthatóak.

Iszlám Állam, dzsihadista terrorszervezetet, terrorizmus, ISIS, we will burn america

A videó narrátora azt mondta, hogy „hamarosan ismét félelem fog terjedni” Amerikában.
A mudzsahedek ma sokkal erősebbek és nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, mint korábban.
Az IÁ korábban Róma elpusztításával is fenyegetőzött, egy januári videóban pedig azt ígérte, muszlim tartománnyá teszi az Egyesült Államokat és lefejezi Barack Obamát.

Az Egyesült Államok nyugati és arab szövetségeseivel augusztus óta mér légicsapásokat az IÁ-ra Irak és Szíria területén.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Newsweek