2015. április 13., hétfő

Íme az első nyugtalottó nyerőszámai

Első ízben rendeztek hétfőn sorsolást Romániában az úgynevezett nyugtalottón. A sorsoláson a dátumot és egy, 1 és 999 lej közötti nyertes összeget határoztak meg.


Románia, nyugtalottó, adócsomag, nyereményjáték,
Nyugtalottó: megtartották az első sorsolást
A februárban bevezetett nyereményjátékkal a román kormány az adócsalást akarja visszaszorítani.

Az egymillió lejes nyereményalapot azok között osztják ki, akik a következő egy hónapon belül jelentkeznek az adóhatóságnál február 7-én kiállított 6 és 6,99 lej közötti értékű pénztári nyugtákkal.

Az új szerencsejátékkal arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy a kis értékű vásárlások alkalmával is igényeljenek nyugtát, hogy minél több nyugtát összegyűjtve, növeljék nyerési esélyeiket a nyugtalottón.

A román kormány idén több intézkedést vezetett be az adózási fegyelem növelése érdekében. Ebbe az intézkedéscsomagba illeszkedik a nyugtalottó is.

Korrupció a köbön


Az ortodox húsvét hétfőjére időzített első sorsolás ünnepélyességét beárnyékolták a nyereményjáték szereplői körüli botrányok.


A húzást lebonyolító lottótársaság vezérkara ellen a napokban a pénznyerő automaták illegális üzemeltetése miatt indult bűnvádi eljárás: a vezérigazgató szombaton le is mondott tisztségéről.

A nyugtalottó ötletgazdája időközben rács mögé került


Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert azzal gyanúsítja a DNA, hogy titkos temetői találkákon vette át megvesztegetőitől a kenőpénzt, amit aztán értékes festményekbe fektetett, hogy kijátssza az adóhatóságot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI