2015. április 29., szerda

Házkutatás a csíkszeredai Városházán

Ma reggel a DNA ügyészei, a rendőrség és csendőrség munkatársai házkutatást tartanak a csíkszeredai Városházán.


Antal Attila, Csíkszereda, DNA, korrupció, Ráduly Róbert, Szőke Domokos, hivatali visszaélés, korrupció Székelyföldön,
Ráduly Róbert. Fotó: Agerpres
Ráduly Róbert polgármestert, Szőke Domokos és Antal Attila alpolgármestereket csúszópénz elfogadásával és közmunkálatok törvénytelen odaítélésével gyanúsítják; 2007 és 2015 között kötött szerződéseket vizsgálnak.

Az akció keretén belül 3 megyében (Hargita, Maros, Ilfov) 9 helyszínen, a csíkszeredai polgármesteri hivatal mellett magáncégeknél és magánszemélyeknél is vizsgálódnak.

Mediafax közlése szerint az ügyészek és az őket támogató álarcos rendőrök hajnalban szállták meg a városházát, az elöljárók lakását, valamint egyes olyan cégek székhelyét és a cégtulajdonosok lakását, amelyek szerződéses viszonyban állnak a polgármesteri hivatallal.

Ügyészségi forrásokra hivatkozva a hírügynökség közölte: Ráduly Róbertet többek között azzal gyanúsítják, hogy egy közvetítőn keresztül havi tízezer euró csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától.

Azzal is gyanúsítják a polgármestert, hogy 200 ezer lej csúszópénzt kapott egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó nagyáruház építési engedélyének kiadásáért és a forgalmi rendezés megvalósításáért az áruház környékén.

Szőke Domokos alpolgármestert azzal gyanúsítják, hogy a reális összeg százszorosáért ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek. Antal Attila alpolgármestert pedig amiatt vizsgálják, hogy a Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok felújítására szerződtetett cég a valós ár ötödrészéért végzett felújítási munkálatokat az alpolgármester szüleinek tulajdonában álló házon.

Z. Nagy István: Ments meg minket, Uram… (jegyzet)

A vizsgálatokat nem a DNA területileg illetékes marosvásárhelyi részlegének az ügyészei, hanem Bukarestből érkezett ügyészek irányítják. Ráduly Róbertet a déli órákban bekísérték a városházára. A polgármester kijelentette: „soha nem vettem el senkitől semmit!”

A polgármester, valamint Antal Attila és Szőke Domokos alpolgármester 2004 óta irányítja Csíkszeredát. Valamennyiüket az RMDSZ színeiben választották meg.

A DNA szűkszavú közleményben jelentette be az akciót. További részleteket későbbre ígérnek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI/Mediafax/Digi24