2015. április 8., szerda

Hatalmas kokainfogás Temesváron

A román bűnüldöző szervek 70 kg úgynevezett „fekete kokaint” foglaltak le szerda reggel Temesváron – közölte a Mediafax.


fekete kokain, kábítószer, kábítószer kereskedelem, Románia, Temesvár, bűncselekmény,
Képünk illusztráció. Forrás: AFP
A spanyol piacra szánt kábítószert bútorelemekbe építették be, a nyomozóknak szét kellett vágniuk a bútordarabokat, hogy megtalálják a kábítószert.

A szállítmánnyal együtt négy venezuelai gyanúsítottat is őrizetbe vett a rendőrség.

A hírügynökség ügyészségi forrásokból arról értesült, hogy a konténert eredetileg a konstancai kikötőn keresztül akarták eljuttatni Európába, azonban a német hatóságok értesültek a szállítmányról, ezért a csempészek módosították a tervet. A konténert végül a bukaresti Henri Coandă repülőtér melletti Otopeni-i vámon keresztül juttatták be Romániába. 
A fekete kokain az eddig bevett módszerekkel felderíthetetlen, a hagyományos kokainnal ellentétben a nyomkereső kutyák számára is felismerhetetlen. Könnyű csempészni, gyakran nyomtatópatron-, smink- vagy műanyagburkolat-pornak álcázzák.
► KAPCSOLÓDÓ:
 Kokaint találtak egy Lidl áruházban

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Mediafax | AFP