2015. április 2., csütörtök

Forgalomkorlátozás Székelyföldön a hóvihar miatt

Forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök hajnalban a székelyföldi Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő 13B jelzésű országúton a térségben tomboló hóvihar miatt.


húsvéti-időjárás, havazás, hóvihar, forgalomkorlátozás, Székelyföld, Bucsin-tető, közlekedés, időjárás, Harghita megye
Képünk illusztráció. Fotó: Stefan Puchner/EPA/MTI
Az 1276 méter magas Bucsin-tetőn átvezető országúton egyelőre nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal kancelláriavezetője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy a korlátozást az útkarbantartó kérésére vezették be. Így próbálják elkerülni annak a veszélyét, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak, és torlódást okozzanak a hegyi úton.

A Bucsin-tetőn az éjszaka folyamán mintegy félméteres hó hullott, és a viharos széllökések hótorlaszokat képeznek az úton. A Hargita megyei országutakon az éjszaka folyamán 50 tonna sót szórtak le az útkarbantartók. A Kárpátok hágóin ennek ellenére 1-2 centiméteres hóréteg borítja az utakat.

Bucsin-tető, forgalomkorlátozás, havazás, hóvihar, húsvéti-időjárás, időjárás, közlekedés, Székelyföld, Hargitafürdő
Pillanatkép Hargitafürdőről. A képre kattintva élő webkamera nyílik.
A román országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek délutánig az egész országban erős szélre, esőre, a hegyvidéken pedig havazásra kell számítani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Mediafax