2015. április 12., vasárnap

Fokhagymával a jó keringésért

A fokhagymát már ötezer éve rágcsálják az emberek. Először a sumerok és az egyiptomiak vették fel mindennapi étrendjükbe. Különösen az ókori Egyiptom lakói szerették, nem véletlenül volt „büdös ember” a gúnynevük a szomszédos államokban.


fokhagyma-elixír, házi orvosság, meszesedés, érszűkület, vérkeringés,
A fokhagymáról elsőre jellegzetes „illata” jut eszünkbe, érdemes megjegyezni: a citrom elveszi a fokhagymaszagot
Évente egyszer érdemes elvégezni a fokhagyma-elixír kúrát, amely javítja a vérkeringést, de meszesedés, érszűkület ellen is javasolt.

A fokhagyma-elixírt elkészítéséhez öt citromot és harminc gerezd fokhagymát kell összeturmixolni, 11 deciliter vizet felforralni, s a lobogó vizet a masszára önteni.

Évente egyszer kell a kúrát végezni, amely javítja a vérkeringést, értisztító hatású, így meszesedés ellen is javasolt, valamint érszűkület ellen, mivel meggátolja, hogy a káros koleszterin lerakódjon az érfalakra.

A kúra alatt naponta körülbelül 20 milliliter fokhagyma-elixír fogyasztása javasolt, amely egy éven át fejti ki jótékony hatását.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Kossuth Rádió