2015. április 22., szerda

Ezeréves Magyarország - Lenyűgöző film készült történelmünkről

Magyar történelem címmel készített ámulatba ejtő animációs filmet ezer esztendőn átívelő történelmünkről a Greenzero stúdió.


film, történelem, magyar történelem, Greenzero,
Árpád nagyfejedelem. Forrás: Greenzero
A 3D-s alkotás történelmünk meghatározó eseményeit mutatja be a honfoglalástól napjainkig.

A 15 perces filmben elénk tárul többek között István megkeresztelése, a tatárjárás, a nándorfehérvári diadal, Mátyás királlyá koronázása, a reformkor, a múlt század eleji Budapest, de a két világháború is.

A virtuális időutazás helyszínei között szerepel például a kora középkori Buda és Visegrád vára, a székesfehérvári bazilika, Mátyás király könyvtára, a mohácsi csatatér, a szécsényi országgyűlés sátortábora, vagy az 56-os események Budapestje is.

A számítógépes animációs technológiában rejlő lehetőségeknek köszönhetően a szemünk láttára elevenednek meg közös múltunknak olyan ikonikus alakjai, mint Árpád vezér, Szent István, Mátyás király, de kiemelhetjük Dózsa Györgyöt, Dobó Istvánt vagy akár Petőfi Sándort is.


Hazádnak rendületlenűl / Légy híve, ó magyar; / Bölcsőd az s majdan sírod is, / Mely ápol s eltakar.

A filmet május 1-jén mutatják be az egri várban 4K-3D felbontásban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/HVG/Greenzero