2015. április 30., csütörtök

Előzetesben Csíkszereda polgármestere

Őrizetbe vette a DNA Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét.


Ráduly Róbert, Szőke Domokos, Csíkszereda, DNA, korrupció Székelyföldön,
Ráduly Róbertet kihallgatásra kísérik a DNA bukaresti székházába. Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
A város elöljáróit szerda este csendőrök vitték Bukarestbe, a DNA központi székházába kihallgatásra, miután az ügyészek házkutatást tartottak lakásaikon, illetve a csíkszeredai városházán.

A DNA csütörtökön közleményben tudatta, hogy a polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirat hamisításra való felbujtással gyanúsítja.

Az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat.
 Z. Nagy István: Ments meg minket, Uram… (jegyzet)
Szőke Domokos esetében egyebek között azt kifogásolják, hogy tavaly júliusban állítólag saját célra használta a hivatal gépjárművét és a hivatal pénzén utazott rokonaihoz.

A sajtóba kiszivárogtatott korábbi híreszteléssel ellentétben a DNA közleményében már nincs szó kenőpénz elfogadásáról.

Rádulyt és Szőkét csütörtök hajnalban vitték a bukaresti rendőrségi fogdába, őrizetbe vételük 24 órára szól. A DNA előzetes letartóztatásukat kérte a bukaresti törvényszéktől.
Hirdetés _______________________________________
SIC Telekom
_______________________ Autonómia a kommunikációban!
Forrás: MTI