2015. április 8., szerda

Folytatódik a Heineken-Csíki Sör háború

Folytatódik a pereskedés a csíki sör márkanévért a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyártó kereskedelmi társaság között.


Igazi Csíki Sör, Csíki sör, Heineken, Heineken Romania, márkanévvita, Lénárd András, csíkszentsimoni manufaktúra, csíkszentsimoni sörgyár, Lixid Projekt Kft
Gyártósor: havonta 300 ezer litert palackoznak az Igazi Csíki Sörből. Fotó: Haáz Sándor/MTI
A csíkszentsimoni manufaktúra tulajdonosa a maszol-nak elmondta: a márkaperben várhatóan csak évek múltán születik jogerős ítélet.

A suceavai táblabíróság márciusban a Heineken Románia azon kérését utasította el jogerősen, amelyikben a multinacionális cég törvényszéki elnöki rendelettel próbálta azonnali hatállyal bezáratni csíkszentsimoni sörgyárat.

Határokon átnyúló jogvita


A vállalkozó szerint valószínűsíthető, hogy a márkaperben nem Romániában születik meg a végső döntés, lévén, hogy a Heineken nemcsak a Hargita megyei törvényszékhez, hanem a spanyolországi Alicantéban székelő uniós szabványügyi hivatalhoz (OHIM) is panaszt nyújtott be. Mindkét eljárás folyamatban van.

Arra a felvetésre reagálva, hogy a székely érzületen nyerészkedik, kijelentette, székelynek vallja magát.
Nem a közösségnek a székely identitásához való ragaszkodását lovagolom meg, hanem a saját ragaszkodásomat mutatom ki ezzel a termékkel - nyilatkozta az üzletember, aki iránt finoman szólva sem osztatlan a lelkesedés Székelyföldön a környezetromboló törpe vízierőművek építése miatt. 
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI/maszol.ro