2015. március 23., hétfő

Winnetou: folytatódik a nagysikerű sorozat

kultúra, film, Karl May, RTL, Winnetou, irodalom, Lex Barker, Pierre Brice
Lex Barker és Pierre Brice

Új Winnetou-filmeket készít a német RTL televízió Karl May indiánregényei alapján - írja a The Hollywood Reporter.


Sajtóinformációk szerint már meg is kezdődött három 90 perces tv-film forgatása, amelyek idén karácsonykor kerülhetnek adásba.

Kevés információ látott eddig napvilágot a készülő filmekről, de az már bizonyosnak tűnik, hogy Wotan Wilke Mohring, a „Tetthely” című krimisorozat egyik főfelügyelője fogja játszani Winnetou igaz barátjának, a fehérbőrű Old Shatterhandnek a szerepét.

Emellett Milan Peschel, Jürgen Vogel és Fahri Yardim is szerepelni fog a filmekben. Egyelőre nem tudni biztosan, ki fogja az apacs törzsfőnököt megszemélyesíteni.

Az új, tévés adaptációk készítésében Christian Becker (Fák jú Tanár úr!) és Philipp Stölzl (Az orvosdoktor) működik közre.
A Winnetou-történeteket a német irodalom legsikeresebb és leggyakrabban megfilmesített alkotásai között tartják számon, a regényekből világszerte mintegy 100 millió példányt adtak el. A könyvek szerzője, az 1912-ben elhunyt Karl May minden idők legolvasottabb német szerzőjének számít.

Az 1960-as években egész sor nyugatnémet Winnetou-film született, amelyeket még ma is sikerrel adnak le a német televíziócsatornák. Ezekben a mozikban Winnetou szerepét a francia Pierre Brice, Old Shatterhandet pedig az amerikai Lex Barker alakította.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.