2015. március 29., vasárnap

Újabb ijesztő részletek a Germanwings-tragédiát okozó pilótáról

A súlyos depressziója mellett szembetegsége is lehetett a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának vasárnapi német lapok beszámolói szerint.


Airbus A320, Andreas Lubitz, Franciaország, Germanwings, Germanwings 9525, légi katasztrófa, repülőgép baleset, utasszállító repülőgép,
Újságírók a tragédia helyszínén. Fotó: Boris Horvat/AFP/MTI
Munkaadója - a Lufthansa német légitársaság - nem tudott egészségi gondjairól, de környezetében tudták, sejtették, hogy kezelés alatt áll.

A Bild am Sonntag szerint Andreas Lubitz látászavarokkal küszködött és attól félt, hogy elveszíti látását.

Retinaleválás nevű betegséggel kezelték


Az egyelőre nem ismert, hogy a gond szervi vagy pszichoszomatikus természetű volt-e.
Az viszont valószínű, hogy miatta elveszítette volna pilótaengedélyét a következő foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, amely júniusban lett volna esedékes - írta a Bild am Sonntag.
A katasztrófa körülményeit vizsgáló francia hatóságok felkérésére indított, a düsseldorfi ügyészség által vezetett eljárás során azt is megállapították, hogy a másodpilótának az utóbbi időben lelki panaszai is voltak.

Lubitz düsseldorfi lakásában találtak recepteket mániás depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerre, és nagy mennyiségű altatót is, valamint egy betegállományba helyezésről szóló, széttépett dokumentumot, amely a március 9-től március 26-ig tartó időszakra vonatkozik.

A Welt am Sonntag értesülése szerint a nyomozás eddigi adatai alapján a másodpilóta súlyos depresszióban és úgynevezett szubjektív túlterhelési szindrómában szenvedett, és több neurológus és pszichiáter kezelte.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint egyelőre nem ismert, hogy van-e összefüggés a szembetegség és a lelki panaszok között. Az ügyészség a lappal közölte, hogy a munkaadó nem tudott a másodpilóta betegségéről, de személyes környezetében tudták, hogy orvosi kezelés alatt állt.

A Bild am Sonntag szerint a 27 éves fiatalember barátnője valószínűleg terhes. Az angol-matematika szakos tanárnő néhány hete mondta el diákjainak, hogy gyereket vár. A másodpilóta együtt élt barátnőjével Düsseldorfban. A Der Spiegel hírmagazin szerint azt tervezték, hogy összeházasodnak.
Egyetlen ép holttestet sem találtak
Kártérítést fizet a Lufthansa
Lubitz híres akart lenni 
Az isten szerelmére, nyisd ki az ajtót!
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.