2015. március 27., péntek

Szétosztja vagyonát Tim Cook

Az Apple 54 éves vezetője jótékony célra fordítaná 785 millió dollárra becsült vagyonának egészét.


Tim Cook, Apple, jótékonyság, adomány, Apple Watch
Tim Cook és az Apple Óra. Fotó: Eric Risberg/AP/MTI
A jótékonykodásra kicsit még várni kell, erre csak azután kerülhet sor, miután Tim Cook kifizette jelenleg 10 éves unokaöccsének egyetemi oktatását.
Mindenki szeretne az a tóba dobott kavics lenni, amely előidézi a változás hullámait - magyarázta szándékát a Fortune magazinnak.
Tim Cook ugyan nem árulta el, milyen ügyekre kezdte szétosztani vagyonát, de azt igen, hogy szeretne olyan megközelítést alkalmazni a jótékonykodás terén, amely túlmutatna csekkek puszta kiállításán.

Az elmúlt években a világ leggazdagabbjai közül egyre többen kezdtek nagyszabású jótékonysági akciókba. Warren Buffett milliárdos sztárbefektető évek óta arra buzdítja a kiemelkedően gazdagokat, hogy még életükben osszák szét vagyonuk legalább felét jótékony célra. A kezdeményezéshez olyan hírességeket csatlakoztak, mint Bill Gates és Mark Zuckerberg.

Noha Tim Cook pénzéből nem futja olyan mértékű bőkezűségre, mint amilyenre utóbbiak képesek sokmilliárdos vagyonuknak köszönhetően, az Apple vezére reméli, így is sokat elérhet adakozásával.

A különösen zárkózott életet élő férfi az elmúlt években egyre nyíltabban beszélt környezetvédelmi és polgárjogi kérdésekről. Az Apple vezérigazgatója, aki nemrég vallott arról, hogy homoszexuális, tavaly nyilvánosan kritizálta a különféle szexuális kisebbségek diszkriminációját is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI