2015. március 17., kedd

Székely ízeket kóstolt a Heineken-boss

Onno Robouts, a Heineken holland multinacionális cég romániai igazgatója Hargita megyében járt, ahol Fábián Lászlóval, Csíkszentsimon polgármesterével tárgylat.


Heineken, Igazi Csíki Sör, Csíkszentsimon, Onno Robouts, Heineken Romania, Heineken kontra Igazi csíki sör, Lixid Project
Ízes-foghíjas felírat: „Lasă pace...”. Fotó: Haáz Sándor/MTI
A menedzserurat hidegen hagyta a községháza előtti hideg fogadtatás: sem érkezésekor, sem távozásakor nem reagált a transzparenseken megfogalmazott üzenetekre, de még a sajtó képviselőinek sem volt hajlandó nyilatkozni.

De nem jutott sokra Robouts-sal a csíkszentsimoni polgármester sem: a találkozó után elmondta, a tárgyalás nem hozott előrelépést, mivel egyik fél sem engedett a 48-ból. Mindkét fél makacsul ragaszkodott a saját álláspontjához. Abban viszont egyetértettek, hogy nincs egyetértés.

Csíkszentsimon, Heineken, Heineken Romania, Igazi Csíki Sör, Onno Robouts,

A hollandok nem adják fel


Hiába utasította el jogerősen a román bíróság a Heineken Románia keresetét, és állapította meg, hogy a csíkszentsimoni manufaktúrát működtető társaság jogosan használja az Igazi Csíki Sör termékmegnevezést, a hollandok folytatják a pereskedést. Szijjártó Péter magyar külügyér szavaival élve: elmennek a falig.

Hirdetés _______________________________________
SIC Telekom
_______________________ Autonómia a kommunikációban!