2015. március 5., csütörtök

Ponta-mamát is kihallgatta a DNA

Tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség csütörtökön Cornelia Naumot, Victor Ponta édesanyját, akit a vádhatóság a politikus sógorát érintő ügyben idézett be.


Victor Ponta, Cornelia Naum, Románia, korrupció, DNA, Cornelia Naum audiat, mama premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, Iulian Herțanu, Sebastian Ghiță
Ponta, édesanyja, felesége és kislánya társaságában
Iulian Herțanut és több üzlettársát a DNA azzal gyanúsítja, hogy csaknem kétmillió eurónyi pénzt sikkasztottak el egy uniós alapokból finanszírozott munkálatokból, ráadásul azok elvégzésére befolyásos politikusok közbenjárása révén kaptak megbízást.

Ponta nemcsak sógora által érintett a korrupciós botrányban: egyik barátját, Sebastian Ghiță parlamenti képviselőt, az egyik kormánypárti România TV tulajdonosát bírósági felügyelet alá helyezték az ügyben, a DNA ugyanis azt feltételezi, hogy ő is segített Herțanuéknak állami és uniós pénzekhez jutni.

A miniszterelnök édesanyjának ötszázalékos részesedése van a két hete előzetes letartóztatásba helyezett sógor egy másik cégében, de ügyvédje szerint semmi köze az ügyhöz.

Cornelia Naum csaknem egy órát várt a DNA folyosóján amíg behívták, kihallgatása pedig további egy órát tartott. Távozáskor az újságíróknak azt mondta: anyósa, nem tanácsadója a gyanúsítottnak.

A múlt héten Alexandra Herțanut, Ponta lánytestvérét is tanúként hallgatta ki a DNA. A kihallgatásokat hatalmas médiaérdeklődés kísérte.

Ponta korábban azt mondta: bocsánatot kért édesanyjától, mivel a 72 éves asszonynak azért kell „ezt a meghurcoltatást elszenvednie”, mert az ő anyja. Nem kommentálta magát az ügyet, de kijelentette, sógorának felelnie kell tetteiért, ha bűnösnek bizonyul. Ponta úgy vélekedett: családja miatta vált „médialincselés” áldozatává, anyját és testvérét azért „üldözi” a sajtó, hogy ezáltal ellene intézzen politikai támadást.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI