2015. március 17., kedd

Ponta: aggasztó Magyarország orosz-politikája

A román kormányfő egy keddi nyilatkozatban aggodalmát fejezte ki Magyarország Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatt.


Orbán Viktor és Victor Ponta legutóbbi találkozásuk alkalmával a bukaresti Kelet-Közép-Európa-Kína csúcstalálkozón, 2013-ban. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A külföldi sajtó képviselői előtt Ponta kijelentette, nem akar egy szomszédról beszélni, de úgy véli, hogy „Magyarország álláspontja Oroszországgal kapcsolatban nem csak Romániát aggasztja, európai szinten is meg kellene vitatni”.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnal reagált Ponta Magyarországgal kapcsolatos kijelentéseire.

A közlemény szerint Magyarország annak ellenére is tartotta magát a közös európai állásponthoz az Oroszországgal szemben elhatározott szankciók ügyében, hogy azok jelentős negatív hatást gyakorolnak a magyar gazdaságra.
Románia a tavalyi esztendőben az Eurostat adatai szerint 5 százalékkal növelte exportját Oroszország irányába a szankciók és az embargó ellenére. Ennyit az együttműködés szorosságáról - olvasható a közleményben.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegyMTI