2015. március 24., kedd

Pénzhamisítók buktak le Székelyföldön

Hamis tízezer forintosokkal üzletelőket vett őrizetbe a székelyföldi Farkaslakán a Hargita megyei rendőrség – közölte honlapján a megyei hatóság.


bűnügy, pénzhamisítás, forint, Székelyföld, Farkaslaka
Illusztráció. Félkész tízezres hamisítványok. Fotó: Rosta Tibor/MTI
A rendőrök a Székelyudvarhellyel szomszédos Farkaslakán állítottak le hétfőn egy Svájcban bejegyzett személygépkocsit, melyben két helybeli és két magyarországi illetőségű fiatal utazott, akiknél 25 darab hamisított tízezer forintost találtak.

Valamennyi bankjegynek ugyanaz volt a sorszáma. A rendőrök 1168 lejt is lefoglaltak, melyre - feltételezésük szerint - a hamis pénz eladásával tettek szert a gyanúsítottak.

A rendőrségi vizsgálat során megállapították, hogy vasárnap az érintettek egyike Siménfalván további hét hamisított tízezer forintost adott el egy helybélinek, ketten pedig a székelyudvarhelyi piacon is megpróbálkoztak százezer forint átváltásával. A vásárló azonban észrevette, hogy a bankjegyek sorszáma megegyezik, és elállt az üzlettől.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség bűnszervezet létrehozásának, hamis pénz forgalomba hozásának és csalásnak a gyanújával indított vizsgálatot a fiatalok ellen, akik közül a két farkaslaki fiatalnak és az egyik magyar állampolgárnak az előzetes letartóztatását is kezdeményezte.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI