2015. március 28., szombat

Lubitz valami igazán emlékezeteset akart cselekedni

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére – mondta az „ámokpilóta” volt barátnője a Bild című német bulvárlapnak.


Airbus A320, Andreas Lubitz, Franciaország, Germanwings, Germanwings 9525, légi katasztrófa, repülőgép baleset, utasszállító repülőgép
Andreas Lubitz. Forrás: Facebook
A Mariaként bemutatott 26 éves légiutas-kísérő „gyötrődőnek” és „titkolózónak” nevezte Andreas Lubitzot.

A nő elmondta, hogy amikor meghallotta a légikatasztrófáról szóló híreket, rögtön eszébe jutottak a férfi szavai, amelyek szerint „egy napon olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki megismeri a nevét”. A légiutas-kísérő hozzátette: akkor nem volt értelme annak, amit mondott, de most már van.

A Bild szerint Maria öt hónapon keresztül együtt dolgozott a másodpilótával, és a kapcsolatuk is csak ezen időszak alatt tartott.

Azt mondta: ha Lubitz valóban szándékosan vezette hegynek a gépet, azt csak azért tehette, „mert megértette, hogy egészségügyi problémái miatt gyakorlatilag szertefoszlott a nagy álma, hogy egy hosszújáratú repülőgép kapitányaként dolgozhasson a Lufthansánál”.

Maria szerint azért lett vége a kapcsolatuknak, mert egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a férfi komoly problémákkal küzd. Lubitz állítólag többször is kiabálva riadt fel egy-egy rémálomból, volt olyan, hogy azt ordította: „Zuhanunk!”.

Lufthansa: Gyorssegély a hozzátartozóknak

Az Andreas Lubitz düsseldorfi lakásában lefoglalt iratokból kiderült, hogy a másodpilóta régóta több orvos kezelése alatt állt. A házkutatás során lefoglalt iratok között betegállományba helyezésről szóló aktuális, a keddi napra is vonatkozó, összetépett dokumentumok is voltak, ami az előzetes értékelés szerint alátámasztja azt a feltételezést, hogy a férfi titkolta betegségét.

A Bild információi szerint Lubitz súlyos depresszióban szenvedett 2009-ben és pszichiátriai kezelésben részesült.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI