2015. március 31., kedd

LifePaint: a biztonságos éjszakai bringázásért

A négykerekűektől a kétkerekűek felé fordult a biztonságos megoldásairól híres Volvo: új technológiája a biciklisek védelmét szolgálja.


közlekedés, kerékpár, közlekedésbiztonság, Volvo LifePaint, Grey London, Albedo100
A láthatóság javítja a kerékpárosok biztonságát
A svéd autógyár és a Grey London, együttműködésben az Albedo100-zal egy, csak éjszaka látható fényvisszaverő sprayt fejlesztett.

A beszédes nevű LifePaint sokkal több az eddig ismert fluoreszkáló megoldásoknál: valójában nem is festék, hanem egy mosható anyag, ami a szövetre fújva körülbelül tíz napig kitart. A kezelt felület teljesen láthatatlan, míg éjjel meg nem világítja egy autó fényszórója, akkor viszont valósággal világítani kezd.
Évente több mint 19 ezer biciklis sérül meg a brit utakon.
Először az Egyesült Királyságban, Londonban és Kentben próbálják ki a gyakorlatban a fejlesztést, utána viszik a nemzetközi piacra.


A vízbázisú LifePaint nem csak a kerékpárosokat tudja majd védeni, mert biztonságosan alkalmazható ruhák, sisakok, cipők, babakocsik, hátizsákok, sőt, akár még kutyapórázok láthatóvá tételére is. Használata nem módosítja a ruha vagy szövet színét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Híradó