2015. március 19., csütörtök

Kelemen Hunor az egyedüli jelölt az RMDSZ élére

Nem lesz kihívója Kelemen Hunornak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség április közepén tartandó kongresszusán.


Erdély, Kelemen Hunor, magyarság, RMDSZ, RMDSZ-kongresszus, SZKT, Kovács Péter,
Nesze neked, újratervezés!
A szerdán lejárt határidőig csak a szövetség jelenlegi elnöke kapott jelölést egy újabb elnöki mandátumra.

Kelement az RMDSZ 12 területi szervezete jelölte a tisztségre, a szövetség jelenlegi elnöke pedig írásban közölte: elfogadja a jelölést. Ezzel teljesültek a jelölés feltételei, és ezt az RMDSZ szabályzatfelügyelő bizottsága is megállapította.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára az MTI-nek elmondta, az RMDSZ alapszabályához és programjához beérkezett módosító javaslatokat március 28-i zilahi ülésén vitatja meg a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa.
A szokásjog azt mutatja, hogy az SZKT által támogatott módosítások döntő többségét a kongresszus is elfogadja - jelentette ki a főtitkár.

Farkas a szőrét...


Arra a kérdésére, hogy várható-e jelentős átalakulás az RMDSZ szerkezetében, Kovács elmondta: valószínűsíthető, hogy az RMDSZ jelenlegi főtitkársága visszaalakul ügyvezető elnökséggé.

1993-tól 2011-ig ügyvezető elnökség szerepelt a szövetség struktúrájában, ezt a testületet alakították át főtitkársággá a Kelemen Hunort elnökké választó 2011-es kongresszuson.

Az RMDSZ Kolozsváron tartja a soron következő tisztújító kongresszusát április 17-18-án.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | A fotó forrása: Mediafax