2015. március 31., kedd

Hózáporral és szélviharral jön az április

A magyar Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és Budapest térségében óránként 90-100 kilométeres erősségű széllökések is előfordulhatnak.


Csehország, havazás, húsvéti-időjárás, időjárás, Magyarország,
Bocsánat sál, elnézést kesztyű, pardon sapka
A délnyugati szelet az északi megyékben helyenként viharos, 60-70 km/h-s széllökések kísérik.

A késő esti órákban északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, hatására az északnyugatira forduló szél az ország északi és középső részén viharossá (65-85 km/h) fokozódik. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében egy-egy 90-100 km/h körüli széllökés is előfordulhat. A hidegfront mentén néhol zivatar is kialakulhat jégdara kíséretében.


időjárás, havazás, Magyarország, húsvéti-időjárás,


Szerdán az ország túlnyomó részén erős, viharos széllökések kísérik az északnyugati szelet. A délnyugati és északkeleti területeket leszámítva helyenként 90 km/órát megközelítő széllökés is előfordulhat. Ezeken a területeken az elszórtan előforduló záporok, néhol zivatarok közelében 90 km/h feletti széllökés is előfordulhat. Zivatart jégdara is kísérheti.

időjárás, havazás, Magyarország, húsvéti-időjárás,

Kedden és szerdán is előfordulhat hózápor, havazás az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Csehországba már visszatért a tél


A cseh-német határvidéken sűrűn havazik és a helyenként óránkénti több mint 100 kilométeres szél fákat, villanyoszlopokat csavart ki, komoly fennakadásokat okozva a közúti és a vasúti forgalmat.


Az előrejelzések szerint a hűvös és viharos szél - amely hegyvidékeken akár 125 km/óra is lehet -, a téli időjárás legalább szerda estig eltart. A hét második felében állítólag kissé javul az idő, de a cseheknek így is hideg és esős húsvétra kell számítaniuk.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: met.hu/MTI