2015. március 19., csütörtök

Előzetesben Gyergyószentmiklós polgármestere

A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerdán szigorított a Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester elleni kényszerintézkedésen, és előzetes letartóztatásba helyezte a tisztségéből korábban felfüggesztett városvezetőt.


DNA, Gyergyószentmiklós, gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal, Hargita megye, korrupció, Monturist Kft., Mezei János,
Mezei János. Fotó: Manek Attila/MTI
A bíróság azt rótta fel a házi őrizetben tartott elöljárónak, hogy a korlátozó intézkedések ellenére megnézte a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület legutóbbi ülésének a videofelvételét.

Mezei Jánost hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja a DNA.

A korrupcióellenes ügyészség korábbi közlése szerint a polgármester 2013-ban értékesített egy, a Gyilkos-tó partján álló 400 négyzetméteres telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének a tulajdonában volt, ezért nem lett volna eladható.

Január végén indult ügyészségi vizsgálat


A DNA őrizetbe vette a polgármestert, de a bíróság akkor elutasította az előzetes letartóztatási kérelmet, helyette bírósági felügyeletet és a polgármester tisztségéből való felfüggesztését rendelte el.

A kényszerintézkedést március 11-én házi őrizetre szigorította a bíróság, és arra figyelmeztette a polgármestert, hogy ha felveszi az ügy valamely érintettjével a kapcsolatot, további szigorításra számíthat.

A Magyar Polgári Párt színeiben megválasztott Mezei János 2008 óta Gyergyószentmiklós polgármestere.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI via Hargita Népe