2015. március 6., péntek

Dorin Florea: a megemlékezésnek van, a szélsőségeknek nincs helye Marosvásárhelyen

Marosvásárhely polgármestere szerint bárki méltósággal leróhatja kegyeletét március 10-én a székely vértanúk emlékművénél. 


Székely Szabadság Napja, Dorin Florea, Marosvásárhely, székely vértanúk, Székely Nemzeti Tanács,
Dorin Florea a szélsőségeseknek azt üzente: maradjanak otthon. Fotó: Mediafax
A polgármester egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a székely vértanúk emlékművét őrizni fogják a kivégzés évfordulóján.

Florea elmondta: az emlékművet megtisztították, és mint minden évben, köréje homokot és kavicsot szórtak, hogy ne legyen sár.
Az egyszerű emberektől az egyesületekig bárki nyugodtan elmehet az emlékműhöz, hogy méltósággal lerója a kegyeletét a nagy elődök előtt - mondta a polgármester.
Florea utalt arra, hogy a közösségi portálokon felhívások jelentek meg, amelyekben arra biztatják az embereket, hogy menjenek Marosvásárhelyre tiltakozni a székely szabadság napján.
Nem engedélyezem a szélsőségesek és exhibicionisták felvonulását, nehogy azt higgyék, Marosvásárhelyen elérkezett a mennyország a szélsőségesek és a semmirekellők számára. Maradjanak csak otthon, és ott szervezkedjenek - jelentette ki Florea.
Korábban a polgármesteri hivatalnak alárendelt rendőrség főnöke, Valentin Bretfelean az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy fel fognak lépni a felbujtók ellen, ha tömeg gyűl össze az emlékműnél március 10-én.

Egy szétszedett emléknap

Az idei székely szabadság napján az SZNT Gyergyószentmiklóson, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Firtosmartonosban tart tiltakozó megmozdulásokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI