2015. március 26., csütörtök

Dorin Florea korsója is eltörött?

Bűnvádi eljárás indult Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea ellen, akit a korrupcióellenes ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsít.


Marosvásárhelyi FCM, Marosvásárhely, Dorin Florea, hivatali visszaélés,
Dorin Florea. Fotó: Mediafax
A DNA tájékoztatása szerint az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsítja a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóját, Kiss Imolát is.

Továbbá hivatali visszaélésben való cinkossággal az önkormányzati testület 19 képviselőjét, a hivatal jogászát és a város jegyzőjét. A gyanúsított önkormányzati képviselők közül tízet az RMDSZ színeiben választottak meg.

A vádhatóság szerint a gyanúsítottak 2013 júliusában törvénytelenül nyújtottak a város költségvetéséből négymillió lejes támogatást a marosvásárhelyi FCM labdarúgó klubnak. A román törvények értelmében nem folyósítható közpénz olyan jogi személyeknek, amelyek köztartozással rendelkeznek, márpedig a labdarúgó klub korábban jelentős tartozást halmozott fel az állam felé.

A román első osztályú bajnokságban jelenleg a második helyen álló marosvásárhelyi csapat támogatására a klub és a polgármesteri hivatal társulási szerződése nyújtott lehetőséget.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI