2015. március 9., hétfő

A Voltaj képviseli Romániát az Eurovízión

A romániai vendégmunkások otthon maradt gyerekeire hívja fel a figyelmet az a szám, amely Romániát fogja képviselni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.


Voltaj, De la capăt, Románia, Eurovíziós Dalfesztivál,

A zsűri tetszését a Voltaj együttes De la capăt (Elölről) című dala nyerte el, így ez a szám képviselheti az országot a nemzetközi dalfesztiválon.

Călin Goia, az együttes frontembere az Agerpresnek elmondta: meg akarják nyerni a dalfesztivált. Úgy vélte, hogy a nemzetközi fesztiválon való részvétel hasznos a dal üzenetének népszerűsítése szempontjából.

Az énekes arra utalt, hogy az Elölről elnevezéssel kampány indult Romániában. A kezdeményezés azokat a Romániában egyedül maradt gyerekeket hivatott támogatni, akiknek szülei munkavállalás céljából külföldre mentek. A dal is ehhez a kampányhoz kapcsolódik. Goia örömét fejezte ki, hogy szélesebb körben is felhívhatják a figyelmet a gyerekek helyzetére.

A zenész réméli, hogy a dal üzenete nem hagyja hidegen Európát, és ezáltal több helyről kaphatnak támogatást a rászoruló gyerekek.


2013-ban több mint 82 ezer olyan gyereket tartottak számon a román hatóságok, akiknek legalább egy szülője külföldön vállalt munkát.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az idén május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Boggie képviseli a Wars For Nothing című háborúellenes dalával.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI