2015. március 28., szombat

A Lufthansa kártérítést fizet az áldozatok családjának

A német légitársaság utasonként 50 ezer euróig terjedő „gyorssegélyt” ajánlott fel a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak.


Airbus A320, Andreas Lubitz, Franciaország, Germanwings, Germanwings 9525, légi katasztrófa, repülőgép baleset, utasszállító repülőgép,
A gépen 150-en voltak a személyzettel együtt. Fotó: Guillaume Horcajuelo/EPA/MTI
Az utasszállító repülőt a Lufthansa leányvállalata, a Germanwings üzemeltette.

A szabályok szerint bármilyen okból is zuhan le egy repülő, az utasokkal szembeni kártérítés felelőssége mindenképpen a légitársaságot terheli.
Természetesen nem pótolhatjuk az elveszett életeket, de szerettünk volna azonnali, anyagi segítséget nyújtani a családoknak - mondta a Germanwings szóvivője.
A francia csendőrség közölte, hogy a baleset helyszínén eddig 400-600 darab emberi maradványt gyűjtöttek össze; kizárólag roncsolódott holttesteket találtak.

Airbus A320, Andreas Lubitz, Franciaország, Germanwings, Germanwings 9525, légi katasztrófa, repülőgép baleset, utasszállító repülőgép
Mentők a katasztrófa helyszínén. Fotó: Sebastien Nogier/EPA/MTI
A maradványok azonosítása érdekében DNS-mintát vettek az áldozatoknak a hozzátartozóik által átadott személyes tárgyairól, így például fogkefékről.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

Hirdetés _______________________________________
SIC Telekom
_______________________ Autonómia a kommunikációban!
vhegy/MTI