2015. február 22., vasárnap

Zorán megmentette A Dalt, de ez nem elég

Szívemből szólt Zorán a Dal című nemtudommineknevezzem tegnap esti mittudoménhányadik döntőjének extra produkciójában.


A Dal 2015, Eurovíziós Dalfesztivál, MR Szimfonikusok, Nekem nem elég, Presser Gábor, Zorán,
Presser Gábor és Zorán
Nem sok jót jelent, ha egy szuperlatívuszokba bugyolált műsorsorozat ötödik adásáig kell várni ahhoz, hogy valami említésre méltó történjen benne.

Pláne úgy, hogy ennek semmi érdemleges köze nincs ahhoz, amit a műsor célul tűzött ki: kiválasztani a legjobb, legmegfelelőbb dalt, ami méltón képviselheti Magyarországot a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A tegnapi középdöntőben végre részünk lehetett abban a felejthetetlen zenei élményben, amit Rákay úr annyi ideje már alaptalanul ígérget nekünk: az MR Szimfonikusok kíséretével előadott Nekem nem elég című Pici bácsi klasszikussal Zorán felmosta a padlót az egy kaptafára íródott, hatásvadász, tinglitangli giccsfesztivál-dalokkal és azok előadóival.Küldjük talán Zoránt a Zeuróvízióra? Ezzel a dallal és ezzel az előadással holtbiztos, hogy első helyen érne a célba. Mint ahogy az is biztos, hogy A Dalban bemutatott giccsprodukciókra a kutya sem fog emlékezni 30 év múlva. Ha valóban ez a jelen és a jövő magyar popzenéjének a non plusz ultrája, akkor van egy kis baj. Mert ez biza nem elég.
Kerekes Gyula

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.