2015. február 22., vasárnap

Tragédiába torkollt a világkörüli biciklitúra

Halálra gázolta egy kis furgon Thaiföld északkeleti részén azt a chilei biciklistát, aki egy rekordkísérlet keretében öt év alatt kerékpárral akarta bejárni a világot.


Juan Francisco Guillermo, közúti baleset, kerékpár, világkörüli biciklitúra,

A 47 éves férfit, aki a balesetben azonnal életét vesztette, két éves kisfiukkal kerékpáron a felesége kísérte, ők ketten kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet

Guillermo Guinness-rekordot akart felállítani azzal, hogy öt év alatt öt kontinensen összesen 250 ezer kilométert tesz meg kerékpáron. A rekordkísérletet 2010 novemberében kezdte meg, és idén novemberben ért volna célba.

A thaiföldi rendőrség beszámolója szerint a balesetet a sofőr hanyagsága okozta, hiszen az egyenes útszakaszon történt, s a kerékpáros saját sávjában haladt.

A rendőrség őrizetbe vette a teherautó sofőrjét, aki a fogdából óvadék ellenében egyelőre szabadulhat, azonban gondatlan vezetésért akár tíz év börtönre is ítélhetik.

2013 februárjában hasonló körülmények között vesztette életét Thaiföldön egy szintén világkörüli biciklitúrán levő brit pár.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI