2015. február 10., kedd

Románia nem alkudozik Markó Attila-ügyben

Nem célszerű alkudozni arról, amit a törvények kötelező módon előírnak - jelentette ki kedden a román igazságügyi miniszter.


Alina Bica, Bica-ügy, DIICOT, DNA, illegális visszaszolgáltatás, korrupció, Markó Attila, Románia, Magyarország, Orbán Viktor, diplomácia, magyar-román kapcsolatok,
Markó Attila. Fotó: Mihai Poziumschi/Agerpres
Robert Cazanciuc azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a román ügyészség látókörébe került Markó Attila, az RMDSZ romániai parlamenti képviselője Magyarországon tartózkodik.

A miniszter újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: nem tudja, hol van Markó Attila, és csak akkor lehet tárgyalni a kiadatásáról, ha az álláspontok szigorúan a törvényen alapszanak.

Bármely európai állam köteles az európai szabványok szerint eljárni, amennyiben egy másik tagállam részéről kérelem fogalmazódik meg - tette hozzá Cazanciuc.

A minisztert azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Eugen Iordăchescu, a Mikó-perben tavaly felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és egy másik restitúciós ügy miatt az ügyészség látókörébe került Markó Attila ügyvédje hétfőn kijelentette: védence Budapesten tartózkodik, és Orbán Viktor miniszterelnök védelmét élvezi.

KAPCSOLÓDÓ:
Budapest és Washington védelmét kérte Markó Attila
Markó Attila nem jelent meg az ügyészségen
Kiadta a parlament az igazságszolgáltatásnak Markó Attilát
 Bűnvádi eljárás indult Markó Attila ellen

Az ügyvéd szerint a Markó Attila elleni jogi eljárásokat úgy értékelték, hogy azok sértették a tulajdonhoz való jogot, és ezért döntött Budapest úgy, hogy védelmet biztosít számára. Arra a kérdésre, hogy miben áll ez a védelem, kijelentette: engedélyezik számára, hogy magyar területen tartózkodjon.

A politikus kedden a maszol-nak elmondta, hogy kiforgatták ügyvédje szavait, hiszen nem ő áll Orbán Viktor védelme alatt, hanem Magyarország áll ki a Mikó-ügy mellett. Markó Attila szerint ezt ugyan kifejtette az ügyvéd, de kissé szerencsétlenül, ezért kiforgatták szavait.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI