2015. február 8., vasárnap

Magyar fotós nyert első díjat a világ legrangosabb fotóversenyén

Stiller Ákos nyerte idén az első díjat az amerikai Pictures of the Year (Az Év Fotói) sajtófotó versenyének képriport kategóriájában.


Mivel nincs fürdőszoba Székely Sanyika minden este egy lavórban mosakszik. A Nyársapáti közelében levő tanyán áram sincs, ezért Sanyika gyertyafény mellett tanul
A HVG fotóriportere a magyarországi tanyavilágot bemutató sorozatával hozta el az első díjat a világ egyik legrangosabb sajtófotó versenyén; Stiller Ákos a képriport kategóriában végzett az élen.

Kiss Tamara tányérokat mosogat áram nélküli tanyájukon Nyársapátiban, ahonnan semmi pénzért nem költözne el a városba. Nem bírta a bezártságot a távoli kollégiumban, mindene a tanya szabadsága
Az 1940-es évek végén még több mint egymillióan éltek tanyákon, de a szocializmus éveiben a tanyaiakat fölszippantotta a gyáripar meg a téesz; a '90-es évek elejére mintegy kétszázezren maradtak, akiknek egyszerre részük a szabadság és a mindennapi megpróbáltatások.

A teljes fotósorozat ITT tekinthető meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: HVG