2015. február 1., vasárnap

Novak Djokovic nyerte az Australian Opent

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovic nyerte az Australian Open férfi egyesét, miután a döntőben 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 arányban győzött a brit Andy Murray ellen.


Australian Open 2015, Novak Djokovic, Andy Murray, tenisz, sport,
Djokovic verhetetlen Melbourne-ben: 2008, 2011, 2012 és 2013 után ötödször is megnyerte az Australian Opent. Fotó: Lee Jin-Man/AP/MTI
Djokovic a modern éra első férfi játékosa, aki ötször diadalmaskodott a Melbourne Parkban, és ezzel begyűjtötte pályafutása nyolcadik Grand Slam-trófeáját.

A két 27 éves játékos - akik először 12 évesen csaptak össze - harmadszor találkozott az év első Grand Slam-tornájának döntőjében. Az egy héttel idősebb Djokovic a 2011-es és 2013-as fináléban is magabiztosan verte Murrayt.

A rendkívül magas színvonalú és hosszú labdameneteket hozó nyitószettben az alig rontó Djokovic 5:3-ra elhúzott, ám skót riválisa visszajött, és kiharcolta a rövidítést. A tie-breakben Murray 4-2-re vezetett, csakhogy ezután már csak egy pontot nyert, így a szerbé lett a 72 perces játszma.

A folytatásban két-két brék következett, majd 4:3-nál kisebb incidens zavarta meg a meccset: két néző beugrott a pályára, és tribünről egy politikai transzparenst lógattak be.

Australian Open 2015, Novak Djokovic, Andy Murray, tenisz, sport, australian open protest
Eltávolítanak egy tüntetőt a pályáról. Fotó: Filip Singer/EPA/MTI
A közjáték nem zökkentette ki a feleket, ismét eljutottak a rövidítésig, melyben ezúttal Murray koncentrált jobban. Ez a játszma 80 percig tartott.

A harmadik szettben a brit 2:0-ra elhúzott, ám elbizonytalanodását kihasználva Djokovic - aki időnként lépni is alig bírt - megfordította az állást. Boris Becker tanítványa 5:3-nál kiszerválta a játszmát, és 3 óra 13 perc elteltével már ő volt előnyben.

A negyedik felvonásban már csak egy játékos volt a pályán, az Amelie Mauresmo által edzett Murray teljesen elfáradt, és gémet sem tudott nyerni.

Ez volt Djokovic és Murray 24. találkozója, párharcukban 16-8-ra a szerb vezet.

Férfi egyes, döntő:
N. Djokovic - A. Murray 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI