2015. február 6., péntek

Miklós Edit eddigi legjobb vb-szereplése

Az egyesült államokbeli Beaver Creekben és Vailben zajló alpesisí-világbajnokság lesiklóversenyében Miklós Edit a 13. helyen végzett. A versenyszámot az olimpiai bajnok, szlovén Tina Maze nyert meg.


Vail & Beaver Creek 2015, alpesisí-világbajnokság, téli sportok, Miklós Edit, Anna Fenninger, Tina Maze, Lara Gut,
Miklós Edit. Fotó: Alessandro Trovati/AP/MTI
A csíkszeredai születésű versenyzőnő - aki január 24-én a magyar alpesi sízés történetének legjobb helyezését elérve 3. lett St. Moritzban, világkupa-versenyen - a 39 fős mezőnyben ötödikként rajtolt.

A pálya elején viszonylag gyorsan siklott, de később egyszer-kétszer nagyot kellett fékeznie, amitől kissé lelassult. A célba érkezéskor nem volt elégedett. Idejével akkor a harmadik helyen állt, később, az esélyesek lesiklását követően a 13. helyre csúszott vissza.


A pénteki versenyben Maze két századmásodperccel előzte meg az ezüstérmes osztrák Anna Fenningert, akitől három századdal kapott ki kedden. A harmadik helyen - akárcsak az egy évvel ezelőtti szocsi ötkarikás játékokon, melyen Miklós a hetedik volt - a svájci Lara Gut végzett.

Eredmények - női lesiklás:

1. Tina Maze (Szlovénia) 1:45.89 perc
2. Anna Fenninger (Ausztria) 1:45.91 perc
3. Lara Gut (Svájc) 1:46.23 perc
...
13. Miklós Edit 1:47.53 perc

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI