2015. február 23., hétfő

Megöltek egy pénzügyellenőrt munka közben

Meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.


NAV, pénzügy, pénzügyellenőr, Budapest, gyilkosság, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, NAV--gyilkosság
Rendőrségi adatgyűjtés és helyszínelés. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
A közlés szerint késsel támadtak a NAV két, munkáját végző alkalmazottjára.

A kiérkező mentősök egyikük életét már nem tudták megmenteni, kollégája viszont a gyors műtéti beavatkozásnak köszönhetően túl van a közvetlen életveszélyen. A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján azt közölte, hogy a gyilkosság a főváros XX. kerületében, a Géza utca egyik társasházában történt, nem sokkal délután 2 óra előtt.

A gyanúsított, egy 35 éves férfi, egy késsel több alkalommal megszúrta a NAV két intézkedő munkatársát. A támadás következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, kollégáját pedig kórházba vitték.

A támadót a helyszínen elfogták, vele szemben a rendőrség folytatja le az eljárást. Sajtóértesülések szerint szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, a vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg nála.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai megrendülten állnak a történtek előtt, az elhunyt munkatárs családjának részvétüket fejezték ki, a másik kollégának mielőbbi felépülést kívánnak. (Forrás: MTI via NGM)