2015. február 7., szombat

Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

Gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek a hat éve meggyilkolt Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott egykori játékosára szombaton Veszprémben a sportoló emléktáblájánál.


Marian Cozma, MKB Veszprém, kézilabda, Cozma-gyilkosság, évforduló, megemlékezés,

A járdába süllyesztett bronz emléktáblát tavaly februárban, a sportoló halálának ötödik évfordulóján avatták fel a gyilkosság helyszínén a veszprémi Virág Benedek utcában.

Céljuk az volt, hogy olyan teret adjanak a veszprémieknek és az ide látogatóknak, ahol méltó módon tudják leróni kegyeletüket.

A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Némedi Lajos, a város alpolgármestere is. Megemlékező beszédet a városban zajló időközi országgyűlési választás kampányidőszaka miatt nem tartottak.

Marian Cozma, MKB Veszprém, kézilabda, Cozma-gyilkosság, évforduló, megemlékezés,
Marian Cozma (Bukarest, 1982. szeptember 8. – Veszprém, 2009. február 8)
A 26 éves Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án késelték halálra egy veszprémi lokál előtt. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI